Cotlet de porc aromatizat

de Panacris in Porc, 3 Ian 2021 | 2195 vizualizari

 

Întotdeauna de sărbători îmi place să pun o bucată mare de cărniță la gătit, ca să fie de ajuns pentru toată familia, chiar și a doua zi.
 O altă rețetă minunată din seria "retete festive de iarna" anul de grație 2020.

 

INGREDIENTE

  • Cotlet de porc cu os și șorici cca. 1400 g
  • Pentru uns:
  • Ulei de măsline 2 linguri
  • Cimbru uscat 1 linguriță
  • Sos de soia 1 lingură
  • Muștar 2 linguri
  • Sirop de arțar 2 linguri
  • Sirop de rodie 1 lingură
  • Sare de mare 1 lingură
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță
  • Condiment pentru carne 1 lingură
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromatizat:

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă rece.

Între timp cotletul se spală, apoi tamponează cu un șervet de bucătărie pentru a se usca. Se crestează partea cu șoricul pentru a putea pătrunde bine sosul de gătit.

Într-un mojar se adaugă toate ingredientele pentru sos, se amestecă bine până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se masează bine cotletul pe toată suprafața.

Cotletul aromatizat se pune în vasul de lut rece și umezit, apoi se dă la gătit în cuptorul, rece, de data asta, la cca. 200 grade, minim 4 ore, acoperit.

După cele 4 ore, dacă mai este necesar se mai lasă la gătit carnea, până ce se coace bine, iar la testul înțepăturii curge zeamă limpede

 

Cu mare răbdare obțineți o friptură minunat aromatizată ce se poate servi caldă sau chair rece, în loc de mezel.

Spor și poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

dacă nu aveți vas de lut în dotare, îl puteți găti lent la CrockPot ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromatizat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la tava