Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume

de miki_a in Porc, 15 Dec 2015 | 1170 vizualizari

 

Pentru aceste cotlete am ales o reţetă simplă (inventată pe moment), dar cu un rezultat peste aşteptări. Le-am fript înăbuşit, le-am aromat cu legume şi condimente, după care le-am servit cu familia, însoţite de un pahar de vin şi vorbe frumoase! 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cotlet de porc fără os;
  • 2 morcovi mari;
  • 1 ardei kapia;
  • 3 fire subţiri de praz;
  • 1 pahar de vin alb sec;
  • 2 foi de dafin;
  • sare şi piper alb proaspăt măcinat, după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel;
  • 2 linguri grăsime (untură);
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume:

Feliem cotletul în bucăţi la fel de groase (cca 2 cm grosime, 125 gr fiecare) şi le aşezonăm cu sare şi piper. 

Într-o tigaie largă şi înaltă topim untura şi dacă mai este nevoie adăugăm şi uleiul. Lasăm să se încălzească, după care punem bucăţile de carne (de preferat într-un singur strat).

Lăsăm carnea să se rumenească frumos, pe ambele părţi, după care adăugăm vinul. Carnea va lăsa şi apă dar o lăsăm să fiarbă până scade şi ea se pătrunde uşor. 

Între timp curăţăm şi tocăm mărunt legumele (morcovul ras pe razătoarea mare, prazul tăiat rondele subţiri, ardeiul tocat cuburi fine).

După 30 de minute de fierbere a cărnii (timp în care alcoolul şi apa se evaporă) adăugăm legumele. Amestecăm uşor (dacă este nevoie se mai adaugă 1 căniţă de apă caldă) şi lăsăm să se pătrundă şi ele frumos până scade sosul (15 minute).

Aşezonăm gustul de condimente (foile de dafin, sare, piper) şi oprim focul.

Decorăm cu pătrunjel proaspăt tocat.

Servim cotletele calde cu diferite garnituri (noi am servit cu mămăligă de cartofi), mujdei şi/sau salate de murături.

 

 

 

TIPS-URI

1

În tigaie puteţi adăuga usturoi, crenguţe de cimbru, măghiran, boia, seminţe de muştar etc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 416995
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 416996
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 416997
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 416998
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 416999
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417000
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417001
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417002
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417003
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417004
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417005
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417006
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417007
retete culinare - Cotlete de porc la tigaie cu sos de legume 417008

COMENTARII (21)

Rocsi 1

15.12.2015, 19:55

Cat de apetisant!

Andra_Constantinescu 1

16.12.2015, 08:43

O minunatie!

miki_a 1

17.12.2015, 08:19

Rocsi, , Andra, , va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55