Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)

de Brindusa in Vita, 19 Mai 2010 | 3894 vizualizari

 

In Irlanda se numeste "Sheperd's pie", in Franta "hachis Parmentier", la noi Musaca. Singura diferenta e ca nu se pune un strat de cartofi si la baza.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de vita, tocata
  • o cepa mare, tocata
  • 1 morcov, tocat
  • 1 cutie de rosii in bulion, tocate marunt
  • 1 cana supa clara de vita/pui facuta in casa
  • 1 foie de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper dupa gust
  • Pentru piure
  • 700 g cartofi, decojiti si taiati
  • 1 lingura hrean ras mic
  • 100 g unt
  • 50 g lapte
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca):

Mai intai pune cartofii la fiert.

Incalzeste uleiul intr-o tigaie incapatoare. Pune ceapa si morcovul si caleste-i la foc mediu pana se inmoaie (5 min.).

Adauga carnea tocata si rumeneste-o cam 3 minute.

Pune supa, rosiile, foaia de dafin si cimbrul. Fierbe incet, acoperit, 30 min. In timpul asta incalzeste cuptorul la 190 C. Cand s-au fiert cartofii, strecoara-i si pasazea-i cu unt, lapte, hrean si sare dupa gust.

Cand a trecut jumatatea de ora, sareaza si pipereaza carnea si toarn-o intr-o tava. Acoper-o cu piureul de cartofi. Da la cuptor 30 min.

 

RETETA IN IMAGINI

Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)-0
Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)-1
Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)-2
Cottage pie (Musaca de cartofi englezeasca)-3

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

19.05.2010, 20:24

rumenita bine, ingrediente ok,pazea fetelor, eu prima (ce dac-am ajuns tarziu? sunt mai micutza)

mena29 1

19.05.2010, 22:12

sper ca mai ai Brindusa ca am o foame

adry88 1

11.05.2011, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04