Covrigei cu cascaval

de Ligia Bxl in Dulciuri, 30 Dec 2013 | 5535 vizualizari

 

Minunati covrigei,va recomand sa incercati cu placere,un gust deosebit ca de saleuri,sursa Bucataresele vesele :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 2 lingurite sare
  • 200 gr cascaval
  • 3-4 linguri smantana
  • cascaval ptr presarat pe deasupra
  • 1 ou ptr uns covrigeii
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu cascaval:

Faina cu untul se amesteca.

Se adauga praful de copt,cascavalul ras si sarea.

Se framanta,se adauga 3-4 linguri de smantana,atat cat sa obtinem un aluat care sa se poata intinde usor,dar sa nu fie prea moale.

Aluatul se pune la rece ptr 30 minute.

Se intinde o foaie de grosimea 5 mm.

Se decupeaza aluatul cu o forma de covrigei(aluatul ramas de la decupat,se framanta din nou pana la omogenizare si se intinde din nou).

Se aseaza covrigeii in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu ou batut in care punem sare si se presara deasupra cascaval ras.

Se coc la foc moderat pana se rumenesc usor.

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigei cu cascaval-0
Covrigei cu cascaval-1
Covrigei cu cascaval-2
Covrigei cu cascaval-3
Covrigei cu cascaval-4
Covrigei cu cascaval-5
Covrigei cu cascaval-6

COMENTARII (16)

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

30.12.2013, 19:49

multumesc tuturor

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

08.01.2014, 14:56

Ii ador!

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

08.01.2014, 16:27

si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!