Cozonac

de Lau in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 6480 vizualizari

 

mi-au iesit 4 cozonaci.ingredientele sa fie la temperatura camerei
i-am facut cu multa crema,am o problema daca nu au multa crema,

 

INGREDIENTE

  • 1.800 kg faina
  • 5 oua
  • 60 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 500 g zahar
  • coaja de portocale
  • esenta de portocale
  • zahar vanilat
  • 2 linguri margarina
  • 200 ml ulei
  • 900 g apa calduta
  • umplutura
  • 500 g biscuiti
  • 50 g cacao
  • 500 g nuca macinata
  • esenta de rom
  • 250 g zahar
  • lapte pentru inmuiat(200 ml)
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Eu am pus faina intr-un lighean am facut gaura in mijloc si am adaugat ouale,margarina,drojdia,sarea,2 linguri de zahar,2 linguri apa calduta si amestecam. Acoperim si lasam 15 min .

Dupa ce face basici se adauga restul ingredientelor si se framanta. la final se framanta cu 200 ml ulei.

Se framanta pana nu se mai lipeste de lighean,(eu am framantat 40 min,ma dureau mainile,cu cat framnti mai mult cu atat iese mai bun cozonacul)

Se acopera si se lasa o ora la dospit

Se dau biscuiti prin masina de tocat,se macina si nuca,se amesteca,se adauga cacao,zaharul,esenta de rom,stafidele si se inmoie cu laptele.

Se intinde o foaie dreptunghi si se unge cu crema de cacao,se ruleaza.

Se intinde inca o foaie si se procedeaza la fel,

Se ruleaza amandoua si se aseaza in tava unsa, se unge cu oul batut cu un pic de zahar,se da la cuptor o ora la foc mic

Cand se scoate din tava se lasa pe o parte pentru a nu se lasa, se unge cu ulei si se acopera cu un prosop,

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si dulceata caise