Cozonac cu crema de cacao si nuca

de Lau in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 3031 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • esent de rom
  • 50 g drojdie
  • 300 g iaurt
  • 200 g lapte caldut
  • 300 g zahar
  • 1 lingura sare
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri margarina
  • crema
  • 300 g nuci pisate
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 ou pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de cacao si nuca:

toate ingredientele sa fie la temperatura camerei

 se cerne faina intr-un lighean, se face gaura in mijloc si se adauga galbenusurile, drojdia, sare, 4 linguri de zahar (restul se imprastie deasupra la faina), 4 linguri de lapte caldut si se amesteca. Se acopera si se lasa 15 minute sa faca basici, se adauga albusurile batute spuma, restul de ingrediente in afara de ulei. Se framanta coca si la final se framanta 10 minute cu uleiul si se acopera. Se lasa o ora la dospit

Crema-se amesteca nucile cu zaharul si cacao, se adauga laptele treptat pana obtinem consistenta dorita

dupa ce a crescut coca se ia o bucata, se intinde oval,  se adauga crema si se ruleaza. Se da deoparte

se ia alta bucata si procedam la fel ca prima. Impletim amandoua suluri si aseazam in tava unsa. Se unge cu oul batut cu un pic de ulei si zahar, se da la cuptorul incalzit 40-45 min la foc moderat(sa fie frumos rumenit deasupra)

se procedeaza la fel pana terminam coca

cand scoatem cozonacul din cuptor se unge cu ulei sau miere si se lasa 5 minute in tava, dupa care se scoate din tava si se acopera cu un prosop

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu crema de cacao si nuca-0
Cozonac cu crema de cacao si nuca-1
Cozonac cu crema de cacao si nuca-2
Cozonac cu crema de cacao si nuca-3

COMENTARII (25)

cristiana_dana

cristiana_dana 1

06.05.2011, 15:51

Svetyca

Svetyca 1

07.03.2012, 14:43

nu crezi ca e prea mult 50 d g de drojdie.mie mia crescut enorm.

Lau

Lau 1

07.03.2012, 14:53

1 cub de drojide de 25 de grame este necesara pentru 500 g faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!