Cozonac cu fructe uscate

de aziz in Prajituri, 15 Mar 2012 | 1603 vizualizari

 

Acum ceva vreme an vazut pe blogul Licuta Marin o nebunie de cozonac cu fructe confiate care zau nu mi-a dat pace pana nu l-am pus in practica .....putin altfel .....

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:  
  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 gr zahar parca ar mai fi mers un pic
  • 2 linguri drojdie uscata
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala si lamaie ..am uitat sa o pun
  • esenta de vanilie
  • un ou batut cu o lingura de lapte pentru uns
  • fructe uscate caise si merisoare am avut eu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Facem mai intai maiaua amestecand drojdia cu 50 ml lapte cald ,o lingura de zahar si 2-3 linguri de faina ,lasam la cald pana creste cam 15-20 minute. Mixam ouale cu zaharul ,turnam laptele cald ,facem loc cu mana in mijlocul fainii unde turnam maiaua, oul cu lapte coaja de portocala si lamaie, praful de sare si framantam amestecand treptat untul topit. Aluatul obtinut este elastic ,moale si sidefat. Lasam la crescut in loc cald cam 40 minute.

Intindem foaie ,operatiunea poate fi facut cu mana ,imprastiem fructele uscate ,taiate cubulete in prealabil si rulam. Acum dumneavoastra alegeti forma ,eu am pus in tava pentru guluf  unsa cu unt si tapetata cu faina si lasam din nou la crescut 30 minute .Ungem cozonacul cu oul batut cu lapte si dam la cuptorul preincalzit 180 grade,pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Putem unge cu putina apa amestecata cu o lingura miere de albine sau zahar.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu fructe uscate-0
Cozonac cu fructe uscate-1
Cozonac cu fructe uscate-2
Cozonac cu fructe uscate-3

COMENTARII (33)

aziz 1

25.03.2012, 16:11

naomy 1

28.03.2012, 17:52

ce bunatate alaturi de o cana de lapte

aziz 1

28.03.2012, 18:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41