Cozonac cu nuca,rahat si stafide

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Apr 2014 | 593 vizualizari

 

De data asta m-am inspirat de la Merisor,doar ca eu am ales sa pun si stafide si rahat......iar mi-a jucat o farsa urata astia de la gaze....poate umbla rusul la butoane...au crescut foarte frumos si la un moment dat s-au lasat putin....in fine,conteaza ca sunt tare gustosi.....

 

INGREDIENTE

  • 9 galbenusuri
  • 75 g drojdie proaspata
  • 300 g zahar
  • 1,700 kg faina
  • 6 linguri smantana 40 % grasime
  • 300 ml ulei
  • 750 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • coaja de la 2 lamai
  • stafide 150 g
  • Umplutura
  • 6 albusuri
  • 150 g zahar
  • 400 g nuca macinata
  • 150 g rahat colorat
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • zahar brun
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca,rahat si stafide:

Cernem faina intr-un castron incapator,facem in mijloc o adancitura si punem drojdia faramitata,sarea si o lingurita de zahar.Diluam cu putin lapte caldut si alsam sa creasca cca 10 min.Galbenusurile le frecam cu zaharul,adaugam coaja de lamaie si laptele caldut.Acest amestec il turnam peste maia si incepem sa incorporam faina,adaugam si smantana si stafidele iar la final uleiul caldut .Framantam bine pana se dezlipeste coca de pe maini.Acoperim castronul cu un servet si lasam sa creasca cca 2 ore.Cat timp creste coca,pregatim umplutura,batem albusurile spuma cu zaharul,adaugam nuca.rahatul il taiem bucatele mici

Dupa ce a crescut,pregatim formele de cozonac,eu le-am imbracat cu hartie de copt.Impartim coca in patru.Luam O bucata si o impartim in doua.Intindem fiecare parte,o ungem cu umplutura de nuca si punem si bucatele mici de rahat,rulam si apoi impletim cele 2 bucati,asezam in tava si mai lasam la crescut cca 20 min.Ungem fiecare cozonac cu ou batut bine,presaram zahar brun si mac.

Dupa ce au crescut bagam formele la cuptorul preincalzit,la foc moderat,cca 40-50 min.Facem testul scobitorii,ca sa stim ca sunt copti.

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

albusul nu trebuie batut ca la bezea

3

cand incep sa se rumeneasca punem peste ei o harie sa nu se arda prea rau

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca,rahat si stafide-0
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-1
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-2
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-3
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-4
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-5
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-6
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-7
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-8
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-9
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-10
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-11
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-12
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-13
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-14
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-15
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-16
Cozonac cu nuca,rahat si stafide-17

COMENTARII (18)

 merisor

merisor 1

19.04.2014, 22:27

Ce pufos ti-a iesit! Nu se vede lasat

MIUTA

MIUTA 1

19.04.2014, 23:38

Super

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

20.04.2014, 16:23

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24