Cozonac cu rahat

de Aletta in Prajituri, 20 Apr 2015 | 3167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • drojdie 25 g
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • 1 lingurita sare rasa
  • rahat
  • 1 lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu rahat:

Aluatul pentru cozonaci: 3 galbenusuri se freaca cu 100 ml ulei ca la maioneza.

Separat se pune 250 ml lapte caldut, drojdia si zaharul la crescut.

Dupa ce a crescut, o turnam peste "maioneza", coaja de la o lamaie,  2 plicuri zahar vanilat,1 praf de copt, 1 lingurita sare rasa, 500 g faina.

Se framanta bine si apoi se imparte aluatul in 2 si facem 2 cozonaci umpluti cu rahat.

Ii lasam un pic la crescut in tava apoi ii dam la cuptor unsi cu un galbenus batut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarina la minut