Cozonac cuib de viespi

de Copiosus in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2197 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g. faina
  • 100 ml lapte
  • un ou
  • 20 g margarina topita si racita
  • 2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic drojdie uscata
  • sare
  • coaja rasa de la o portocala

Pt.umplutura

  • 50 g.unt topit
  • nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera)
  • 100 g fructoza sau inlocuitor zahar
  • o lingura cacao
  • o esenta de rom
  • un ou si doua linguri de lapte pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cuib de viespi:

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina si drojdia ,dupa care se selecteaza programul pentru framantare.

Intre timp se prepara umplutura. Intr-un castron se adauga nuca cu cacao,fructoza si esenta de rom.
Dupa terminarea programului,se ia aluatul si se intinde o foaia subtire,se unge cu untul topit si se intinde umplutura,se ruleaza si se taie in bucati de 4-5 cm.

Se pregateste cu hartie de copt o tava rotunda si se aseaza in cerc bucatile rezultate. Se lasa sa creasca o jumatate de ora,dupa care se ung cu oul batut cu lapte si se da la cuptor,la foc potrivit ,pentru aproximativ jumatate de ora.

Daca se doreste,cat timp este cald, se poate unge cu miere.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cuib de viespi 206439
retete culinare - Cozonac cuib de viespi 206440
retete culinare - Cozonac cuib de viespi 206441
retete culinare - Cozonac cuib de viespi 206442
retete culinare - Cozonac cuib de viespi 206443
retete culinare - Cozonac cuib de viespi 206444

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:32

bun bun!

Andreea Caroline 1

11.07.2013, 10:12

Ce frumos...

MIUTA 1

01.05.2014, 21:24

La multi ani fericiti !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S