Cozonac de carne

de mihaelar63 in Vita, 4 Mai 2020 | 3382 vizualizari

 

  Incerc sa pregatesc preparate in casa , mai sanatoase care pot substitui mezelurile de cumparat .Acest cozonac de carne poate fi serviit cald cu garnitura si salata dar poate fi folosit si la sandvici pentru mic dejun sau pachetel [la scoala sau serviciu ] .Am preparat acest cozonac de carne pe baza experientei anterioare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel-crescut in gospodarie
  • 1 lingura rasa rozmarin tocat
  • 1 lingurita salvie uscat maruntita
  • 1 ardei kapia rosu
  • 4 fire cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 oua
  • 2 felii paine [150 gr]
  • 2 linguri cu varf patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ketchup
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei masline
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de carne:

  1.  Carnea de vitel se toaca mai marunt .
  2. La fel tocati ceaopa verde si usturoiul verde .
  3. Painea se  marunteste rapid tot cu tocatorul si se inmoaie in lapte .
  4. Amestecati carnea si legumele tocate cu paine condimente , sare si piper .
  5. Pentru ca mi-a parut palid :d am mai pus in ultimul moment si ardei kapia rosu taiat bucatele si patrunjel tocat  .
  6. La fel am mai pus ulei pe baza ca , carnea de vitel este macra , prea slaba .
  7.  Se tapeteaza o forma de cozonac cu hartie de copt si se unge cu ulei.
  8. Distribuiti amestecul de carne in tava de cozonac si tasati usor carnea .
  9. Ungeti carnea cu Ketchup  pe deasupra , cu ajutorul unei pensule .
  10. Folosind ketchup-ul  veti obtine un aspect frumos de glazurat .
  11. Se da tava la cuptor timp de o ora la 200 grade .
  12. Lasati cozonacul sa se raceasca si il taiati .

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Acest cozonac de carne poate fi serviit cald cu garnitura si salata dar poate fi folosit si la sandvici pentru mic dejun sau pachetel [la scoala sau serviciu ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de carne in sos de rosii