Cozonac de post

de Lavinia in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 5207 vizualizari

 

Elena_Daria este vinovata pentru minunatia asta de cozonac pentru ca mi-a facut o pofta nebuna:D Ce-i drept difera ingredientele dar este abslout delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 1 drojdie
  • 250 ml lapte de soia
  • 4-5 linguri de zahar amestecat cu zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 80 g margarina topita
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 5-6 linguri de nuca macinata amestecata cu zahar si cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post:

Punem laptele la incalzit.Pregatim o maia din drojdie,1 lingura de zahar,1 lingura de faina si 50 ml lapte caldut.

Peste restul de lapte adaugam vanilia si zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste complet zaharul.

Intr-un bol amestecam 350 g faina cu sare si facem o adancitura in mijloc.Adaugam maiaua si laptele caldut si omogenizam bine.La final adaugam 50 g margarina topita ,apoi transferam aluatul pe o masa de lucru tapetata cu restul de faina (cca 50 g) si framantam bine pana ce nu se mai lipeste de maini.Lasam aluatul la dospit timp de 40-50 de min pana isi dubleaza volumul.

Framantam aluatul dospit doar cateva secunde pentru a elimina aerul apoi il impartim in 2 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de cca 0,3 cm grosime si lunga cat tava de cozonac si o ungem cu margarina ramasa apoi presaram nuca si stafidele.Rulam strans si impletim cele 2 bucati.

Tapetam o tava de cozonac cu folie sau unt si faina si mai lasam cozonacul la dospit 20-30 de minute in tava apoi il coacem in cuptorul preincalzit la foc mic timp de 50-60 de minute.

Dupa ce l-am scos din cuptor l-am uns cu putina miere pentru luciu.

TIPS-URI

1

In aluat puteti adauga orice arome doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Lavinia 1

18.04.2013, 10:18

Multumesc
Da 1 cub de drojdie proaspata/uscata!

ionela2682 1

18.04.2013, 16:57

Ce super arata..si eu vreau sa-l pregatesc dar ..astept Pasele si-l fac de dulce!

Lavinia 1

18.04.2013, 19:19

Multumesc!Mie sincer mi-a placut mai mult decat cel de dulce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare de post