COZONAC TRANDAFIR

de Panacris in Dulciuri, 16 Ian 2016 | 640 vizualizari

 

O noua variatiune a cuibului de viespie ;) 

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g
  • drojdie uscată 1 plic
  • zahăr tos 150 g
  • lapte grăsime 3%, 150 ml
  • ulei de rapiță 50 ml
  • ouă 2 bucăți
  • zahăr vanilinat 1 plic
  • coaja de lămâie și portocală
  • esenţă de rom 1 lingură
  • cacao neagră 50 g
  • nucă măcinată 250 g
  • sare iodată 1 praf
  • caramel preparat în casă cca. 50 g
  • Pentru sirop: Lapte cca. 200 ml
  • Miere de albine polifloră 3 linguri
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA COZONAC TRANDAFIR:

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul, gălbenușurile amestecate bine, praful de sare, coaja de portocală, lămâie se amestecă până se înglobează toate ingredientele. Crema obținută se adaugă peste făină și se începe frământarea. Recunosc că l-am pus la treabă pe Thor, mixer-ul planetar, după ce s-au înglobat toate ingredientele și s-a obținut un aluat ușor lipicios se adaugă uleiul și se mai frământă până se obține un aluat elastic.

Se lasă aluatul la rece, atenție într-un vas mai mare, acoperit până a doua zi, sau cel puțin 3 ore la frigider.

A doua zi se scoate aluatul de la rece, se răstoarnă pe masa de lucru, se împarte în două bile, care apoi se întind, se unge fiecare foaie cu caramel, http://panacris.blogspot.ro/2016/01/caramel-preparat-in-casa.html, se presară cacao, nucă măcinată, apoi se rulează.

Cele două rulouri se taie în felii de cca. 2 cm, ce se așează într-o formă rotundă tapetată cu foaie de pergament. Apoi se ung cu ou bătut, apoi se presară zahăr vanilinat, se mai lasă la dospit, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade. După ce a trecut testul scobitorii se scoate din cuptor. Laptele se înfierbântă împreună cu mierea, apoi se toarnă fierbinte peste cozonacul fierbinte, apoi se lasă la răcit în cuptor. Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422713
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422714
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422715
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422716
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422717
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422718
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422719
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422720
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422721
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422722
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422723
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422724
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422725
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422726
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422727
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422728
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422729
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422730
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422731
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422732
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422733
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422734
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422735
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422736
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422737
retete culinare - COZONAC TRANDAFIR 422738

COMENTARII (24)

Rocsi 1

17.01.2016, 19:25

Mmm, as vrea si eu asa ceva!

Gicuta69 1

18.01.2016, 08:55

Bun si frumos!

anca_rm 1

18.01.2016, 09:11

ce imi place ca ai pus lapte cu miere peste el , super bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L