Cozonac unguresc

de pity19 in Dulciuri, 29 Mai 2014 | 2915 vizualizari

 

Pentru prima data am facut si s-a mancat foarte repede! :)
Este un cozonac foarte pufos si gustos!

 

INGREDIENTE

Am folosit : Aluat!

  • 600 gr faina + 5 linguri
  • 250 gr unt \ margarina
  • 2 plicuri drojdie
  • 4 linguri sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • 300 ml lapte cald + 10 linguri

Umplutura :

  • 150 gr nuca macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 2 albusuri
  • 2 cuburi rahat ( cu aroma : lamaie + portocala )
  • 5 linguri lapte

Pentru uns :

  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac unguresc:

Aluat : Drojia o amestecam cu 3 linguri zahar +10 linguri de lapte cald + 2 pumni faina , amestecam bine si lasam 10 minute la crescut ;

Faina ramasa o amestecam cu untul \ margarina + zaharul + esenta de rom si zaharul vanilat , in mijloc adaugam maiaua cu drojdie si incorporam bine , mai adaugam restul de lapte , framantam bine si lasam la loc cald , vasul il acoperim cu un prosop si lasam cca 120 minute!

Umplutura : Albusurile le batem spuma cu zaharul , incorporam nuca macinata + esenta de rom + rahatul taiat marunt + laptele ; Mixam bine timp de 1-2 minute ;

Rulare , umplutura : Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina , adaugam umplutura si cu o lingura de lemn intindem ; Rulam si punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt ;

Ungem cu galbenusurile amestecate cu laptele si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 60 minute pana trece testul scobitoarei!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si gustos la masina de paine