Cozonaci framantati la masina de facut paine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 28 Dec 2014 | 2088 vizualizari

 

Am luat reteta pentru aluat anul trecut de pe internet si a fost foarte buna, iar pentru umplutura m-am inspirat dintr-un videoclip de pe bucataras.ro.
Aluatul este suficient pentru doi cozonaci.
Eu am masina de facut paine Philips, iar pentru framantat am programul 10, care dureaza 90 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 2 oua + 2 galbenusuri;
  • 200 ml lapte;
  • esenta de rom;
  • 8 linguri zahar;
  • 100g unt taiat bucatele;
  • 600g faina;
  • un praf de sare;
  • un plic de 7g de drojdie uscata.
  • Pentru umplutura:
  • 3 albusuri;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri cacao;
  • 250g rahat;
  • 100g nuci;
  • 100g stafide.
  • Pentru uns si ornat:
  • un galbenus;
  • o lingura de zahar.
  • Mai trebuie ulei pentru uns tavile si masa de lucru.
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonaci framantati la masina de facut paine:

Ingredientele pentru aluat se pun in masina in ordinea in care le-am prezentat si se seteaza masina la programul pentru framantat.

Intre timp se taie rahatul, se sparg, se aleg si se maruntesc nucile si se spala stafidele.

Cand se apropie terminarea programului, se bat 3 albusuri spuma (doua de la aluat si unul de la oul pentru uns), apoi se mixeaza cu zaharul pana se face bezea si, in final, se amesteca cu cacaua, nucile si stafidele.

Cand s-a terminat programul se aprinde cuptorul pentru a se incalzi!

Se pregatesc tavile: se ung cu ulei si se aseaza hartie de copt in ele. Se pun pe/langa aragaz pentru a se incalzi de la cuptor.

Se unge masa de lucru si se rastoarna aluatul pe ea. Se imparte in patru pentru a pregati doi cozonaci impletiti in doua. Fiecare parte de aluat se intinde usor, se pune umplutura peste ea si se impatureste cu grija. Se impletesc cozonacii si se pun in tavi, dupa care se lasa la crescut, la cald, cu o folie si un prosop deasupra.

Dupa ce au crescut, cozonacii se ung cu galbenus si pe deasupra se presara zahar.

Se baga la cuptor si se tin pana cand trec de testul scobitorii. 

 

 

TIPS-URI

1

Cu aluatul se lucreaza foarte usor pentru a nu da inapoi.

2

In incaperea in care se pregatesc cozonacii se tine geamul inchis si trebuie sa fie cald.

RETETA IN IMAGINI

Cozonaci framantati la masina de facut paine-0
Cozonaci framantati la masina de facut paine-1
Cozonaci framantati la masina de facut paine-2
Cozonaci framantati la masina de facut paine-3
Cozonaci framantati la masina de facut paine-4
Cozonaci framantati la masina de facut paine-5
Cozonaci framantati la masina de facut paine-6
Cozonaci framantati la masina de facut paine-7
Cozonaci framantati la masina de facut paine-8
Cozonaci framantati la masina de facut paine-9
Cozonaci framantati la masina de facut paine-10
Cozonaci framantati la masina de facut paine-11
Cozonaci framantati la masina de facut paine-12
Cozonaci framantati la masina de facut paine-13
Cozonaci framantati la masina de facut paine-14
Cozonaci framantati la masina de facut paine-15
Cozonaci framantati la masina de facut paine-16
Cozonaci framantati la masina de facut paine-17
Cozonaci framantati la masina de facut paine-18
Cozonaci framantati la masina de facut paine-19
Cozonaci framantati la masina de facut paine-20
Cozonaci framantati la masina de facut paine-21
Cozonaci framantati la masina de facut paine-22
Cozonaci framantati la masina de facut paine-23
Cozonaci framantati la masina de facut paine-24
Cozonaci framantati la masina de facut paine-25
Cozonaci framantati la masina de facut paine-26
Cozonaci framantati la masina de facut paine-27

COMENTARII (11)

Panacris

Panacris 1

29.12.2014, 16:07

Rocsi

Rocsi 1

29.12.2014, 22:33

Cat de pufosi!

Alexandra Craiovan

Alexandra Craiovan 1

29.12.2014, 23:30

Deliciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!