Crap prajit cu sos gremaolata

de Bucataras Medi in Peste, 26 Ian 2014 | 2214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 felii crap
  • sare
  • faina si boia dulce pentru tavalit bucatile de peste
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sos
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu sos gremaolata:

Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos.
Patrunjelul se spala  si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele.
Toate ingredientele pentru sos se pun intr-un blender.Sosul rezultat se pune intr-un vas,se inchide ermetic si se da la frigider cat timp noi prajim pestele,astfel incat aromele sa aiba timp sa se intrepatrunda.
Bucatile de peste se prajesc in ulei incins dupa ce au fost date prin faina amestecata cu putina  boia de ardei dulce.
Cand bucatile de peste sunt bine facute si frumos rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si le lasam sa se faca si sa se rumeneasca si pe aceasta parte.
Cu ajutorul unei palete scoatem bucatile de peste pe un platou.
Servim pestele alaturi de sos si un pahar cu vin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crap prajit cu sos gremaolata 293762
retete culinare - Crap prajit cu sos gremaolata 293763

COMENTARII (33)

Pushaa 1

26.01.2014, 20:36

interesant sos cred ca merge perfect cu pestele!

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:25

foarte gustos

-Licurici- 1

14.09.2015, 09:56

Ce mult imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D