Creier pané cu cartofi tiganesti

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 27 Ian 2010 | 16174 vizualizari

COMENTARII (33)

madi_marin 1

27.01.2010, 13:00

imi place la nebunie creierul pane....si chiar n-am mai facut de multicel.... e trecuta la favorite reteta . bravo....

madi_marin 1

27.01.2010, 13:02

ce nu-mi place mie deloc......deloc......e rucola. da merge si fara.....

Miha 1

27.01.2010, 13:05

Eu n-am mai mancat creier de cand eram copil. Ne facea tata prajit pe disc. Tin minte ca se bateau turcii la gura noastra. Oare acum as mai manca?

rivka 1

27.01.2010, 13:29

foarte bun!

miha de ce nu ? nu vad de ce nu daca nu ai interdictii la carne de porc de ex impuse de religie, etc?
doar pana la urma tot o bucata din acelasi...animal mort e...sa zicem pe romaneste, ca e membru ca e creer ca e ...burta.

rivka 1

27.01.2010, 13:32

interesanta denumirea de cartofi tiganesti...nu am mai auzit, se prajesc in ulei mult ca si cartofii prajiti si usturoiul se sparge acolo peste , sau in putin ulei se rumenesc doar...(ca doar sunt fierti) si impreuna cu usturoiul? nu am inteles exact...

Sylvia 1

27.01.2010, 13:40

Merci de aprecieri fetelor

Sylvia 1

27.01.2010, 13:41

Miha sa stii ca si eu facusem o pauza de ani buni dar e delicios, acum iau din cand in cand si mai fac asa cate o portie pentru mine , probabil daca i-ar prepara altcineva i-ai manca mai cu placere

Miha 1

27.01.2010, 13:43

Rivka, noi suntem ortodocsi, nu avem interdictii impuse decat de gusturi. Spre exemplu, ne place carnea de pui si gatesc destul de des cu ea, dar n-as putea manca niciodata coada puiului (tartitza, cum zicea bunica ) , la pipote am retineri. La fel si la porc, ne place, dar n-a putea manca niciodata limba sau caltabosi.

Sylvia 1

27.01.2010, 13:44

Rivka cartofii tiganesti se fac in putin ulei, cam 2 linguri pun eu, o sa fiu mai explicita si in reteta, sunt extraordinari. Am mancat prima data la un restaurant din Cluj , acolo am si vazut denumirea. Eu ii mai fac la un fel de mancare saltimbocca de cotlet de porc cu cascaval ... alta minunatie, va dau reteta

Miha 1

27.01.2010, 13:45

Silvia, ai dreptate. Poate daca m-ar invita cineva la masa as manca. Ai mei sunt niste mofturosi la mancare si cum sunt multe chestii pe care nu le mananca, din start este descurajant pentru mine sa fac mancare numai pentru mine, sa mananc singura.

Sylvia 1

27.01.2010, 13:47

Miha, eu mai ales de cand sunt aici, am gustat o multime de ciudatenii dar exact cum zici tu fiecare are limitele lui, e chestie de gust...eu am mancat inima de vita, o si ador , limba de porc cu sosuri, mananc scoici si toate orataniile ce ies din mare pui de balta ( picioruse de broasca) o delicatesa...nu mananc nici eu tartita de care zici tu de la pui si nu as putea manca melci....o delicatesa considerata de francezi. Nu as manca nici daca ar fi sa mor de foame...cred

Sylvia 1

27.01.2010, 13:49

Madi eu am mancat prima data ruccola in Italia pe o pizza, m-a fermecat aroma si o folosesc si eu rar de tot si in cantitate mica dar ...imi place , nu seamana cu nimic altceva. Cred ca depinde mult de ce experiente culinare ai avut cu ceva si e exact la fel....chestie de gust

Sylvia 1

27.01.2010, 13:51

Miha eu adesea iau pranzul singura adica mai mereu si atunci profit si imi fac cand amocazia, chestii care stiu ca le-as manca numai eu, le gatesc, le decorez cu drag si apoi le savurez, asa macar o data sa vad si eu cum sunt

mihaelar63 1

27.01.2010, 14:04

tot respectul si admiratia ptr talentele talentele tale culinare .
ai incercat sa pictezi ? sunt sigura ca ai avea succes si cu asta .
un tips pt creier , il oparesti in apa cu putin otet , sare, foi de dafin si boabe de piper

mihaelar63 1

27.01.2010, 14:11

nici pe placul meu [ ba chiar nu le pot manca ] nu sunt preparatele din organe , vanat iar galinaceele mananc dar fara piele ,acestea contin multi urati si cisteina , la mine nu merge ptr ca pot face piatra la rinichi.

Bunica 1

27.01.2010, 15:42

Este un preparat pe gustul meu.Imi plce foarte mult creier pane.De cartofi tiganesti n-am auzit pana acum, dar daca vad intr-un loc, acum stiu ce sunt si ii solicit fara probleme. Cand eram mica mama mea manca la ciorba tartita. Si eu gandeam la fel ca voi,dar cand m-am marit si am gustat este bucata de pasare preferata in ciorba. Dar coada de vitel mancati? Cumparati de la macelarie si puneti de-o ciorba ! Dupa asta mai vorbim.

rivka 1

27.01.2010, 16:03

oke miha nu am avut intentia sa critic sau ceva, doar ca eu nu am probleme de astea, daca mananc vita de ex pot manca chiar orice de la ea, inclusiv ochii daca mi-e foame si nu e altceva haha, nu mi-e mai sila de o bucata ca de alta, asta am vrut sa zic, dar inteleg...
melci si alte taratoare nici eu nu mananc...broaste nici atat, sunt foarte kinky si oe aici trendy dar ...pt mine nu merci

rivka 1

27.01.2010, 16:19

coada de pui nu stiu ce e aia, probabil te referi la ceea ce eu numesc fundul? aia mie imi place mult hahaha, o atac prima de la pui la gril sau cand fac eu la cuptor pui intreg... chair nu am nici o problema.

eu nu mananc nici scoici si fructe de mare, le consider un trend (sunt extrem de nesanatoase iar este recomandat sa se consume cat mai rar!!!!) si mi se face rau numai cand vad cum arata, dar recunosc spre deosebire de sylvia daca ar fii sa0mi fie foame sa "mor de foame" as manca orice, si matza cred (exceptand canibalimul SPER, ca nu se stie asta , hai sa nu devin oribila pe un site culinar).

mihaelar63 1

27.01.2010, 16:21

bunica , este cea mai gustoasa parte de la vitel , mai ales de la vita . am invatat de la mama ca se face cea mai buna supa limpede cu zarzavat , este f. hranitoare , dar in acelasi timp merge si pt . regim .

danygospodina 1

27.01.2010, 16:30

Nici eu nu am mai mancat, de ani buni. Iar daca ma duc la restaurant si nu vad la fel in farfurie...tot nu maninc. Si pe unde gasesc creier? Se mai gaseste?

rivka 1

27.01.2010, 16:42

apropos, rat de porc si picioruse mancati? ca vad des ca e fff apreciata mancarea chinezeasca, pai ei foarte mult(asiaticii) gatesc si cu de astea, sa vedeti in restaurantele chinezesti in NL cum stau galetile cu raturi de porci pe jos langa galetile de gunoi(chinezii fiind recunoscuti pt conditiile extreme de neigiena ) asteptandu-si randul in cratita ((unul dintre motivele pt care eu nu mananc never de la chinezi )

Sylvia 1

27.01.2010, 21:12

Rivka olala ce zici tu acolo nu as manca la chinezii aia nici eu Despre fructele de mare nu stiu ce sa zic, eu peste tot am citit ca sunt super sanatoase cica si au niste oligoelemente care nu se regasesc in altceva...acum nu ca nu am supravietui fara

Sylvia 1

27.01.2010, 21:15

Bunica e foarte adevarat ce spui, aici in Franta gasesc la macelar o legaturica din bucati de coada de vitel special facuta pt supe/ciorbe.

danygospodina 1

27.01.2010, 21:24

Pai, si cum, ceri "Dati-mi si mie o legaturica de patrunjel, una de marar si una de coada de vitel", silvuple?

rivka 1

27.01.2010, 21:26

dany

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si pancetta