Creier pane cu cartofi noi si salata de varza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 17 Mai 2013 | 3612 vizualizari

 

In sfirsit a venit momentul cartofilor noi. Pt mine ei sunt cei mai buni si pt asta incerc sa profit din plin de sezonul scurt al cartofilor noi si sa incerc mai multe retete.... Ca si garnitura sau ca fel principal sunt minunati...

 

INGREDIENTE

pt creier:

  • 600-700 gr creier proaspat
  • 2 oua
  • sare
  • 2-3 linguri faina
  • 3-4 linguri ulei de masline

pt cartofi:

  • 500-600 gr cartofi noi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingura untura de rata
  • pt salata:
  • 1 varza mica
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de la 1/2 lamaie

pt sos:

  • 4-5 linguri iaurt grecesc
  • 1 lingurita ulei de masline
  • sare
  • marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane cu cartofi noi si salata de varza:

Pt creier: se curata, se spala usor si se manevreaza la fel de usor creierul pt a nu se zdrobii, se curata de pielite si de eventuale oase mici. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se pune la incins uleiul intr-o tigaie(nu folositi mult ulei), ouale se bat cu un praf de sare, bucatile de creier se pudreaza cu sare si se trec prin faina. Se dau apoi prin ou, se pun in tigaia incinsa si se lasa la foc mic cite 5 minute pe o parte si pe alta cu capac pus pe tigaie. Se scot pe un prosop de hirtie.

Pt cartofi: cartofii noi nu se curata de coaja, se spala f bine si se rad cu lama cutitului sau cu un burete abraziv se freaca coaja, sau se pot lasa si prepara cu tot cu coaja. I-am taiat in sferturi, i-am pus intr-o tava cu hirtie de copt, i-am condimentat cu sare, piper si cimbru, i-am amestecat iar apoi am pus untura de rata si i-am mai amestecat putin. I-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 20 minute sau pina sau rumenit usor pe deasupra.

Pt salata: am taiat fin varza, am frecat-o cu putina sare sa se inmoaie, am pus-o intr-un castr-o cu sare,piper, ulei de masline si zeama de lamaie. Le-am amestecat pe toate si am lasat salata la frigider pt 20 minute.  Pt sos: am amestecat toate ingredientele mentionate mai sus.

Am servit creierul pane cu cartofi noi, salata de varza si sos de iaurt cu marar. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

este de preferat sa folositi creier proaspat si nu din cel congelat pt ca acela se zdrobeste

2

daca procedati la prajirea lui ca si mine nu mai este nevoie sa-l fierbeti inainte

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228955
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228956
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228957
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228958
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228959
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228960
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228961
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228962
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228963
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228964
retete culinare - Creier pane cu cartofi noi si salata de varza 228965

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

17.05.2013, 21:35

nu cred ca am mai papatvreau de la tine

Rocsi 1

17.05.2013, 21:55

Eu niste cartofiori vreau

simona72 1

17.05.2013, 22:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S