Reteta de creier de porc pane

de trifadalia in Porc, 23 Oct 2023 | 2075 vizualizari

 


Creierul face parte din categoria subproduselor din carne, alaturi de limba, inima, rinichi, ficat, uger, momite, plamani, burta, coada, soric etc.
Au un continut mai mare de apa decat carnea si de aceea se altereaza foarte usor, trebuie sa stiti sa le alegeti, sa fie cat mai proaspete, de aceea eu folosesc doar creier proaspat si nu congelat niciodata. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru Reteta de creier de porc pane
  • 500 gr creier de porc proaspat
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite de boia ardei dulce
  • 500 gr pesmet panko
  • 3 buc oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura otet
  • 2 buc foi de dafin
  • 200 ml ulei pentru prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de creier de porc pane:

Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane

Spalam bine creierul si il curatam de pielite si de cheaguri de sange. Verificam foarte bine, sa nu ramana bucatele mici de oase.

Intr-o oala se pun 2 litri de apa la fiert in care adaugam otetul, sare, foile de dafin si il fierbem pentru aproximativ 5 minute. 

Il scurgem si il lasam sa se raceasca. Pe el asa cald, radem piper proaspat si mai presaram putina sare.

Intre timp amestecam faina cu boiaua, separat spargem ouale si pe o farfurie ne pregatim pesmetul.

Apoi bucatile de creier le dam prin faina, ou si pesmet si le prajim in baie de ulei. 

Vezi si reteta de Snitel de pui.

TIPS-URI

1

Veti obtine niste bulete delicioase, cu invelis crocant si aromat, iar interiorul este moale, cremos, fin, cu o aroma fantastica data de piperul proaspat macinat.

2

Otetul adaugat nu va permite creierul sa se sfarame in timpul fierberii si ii va scoate mirosul specific de organe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de creier de porc pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Lau 1

27.10.2023, 18:16

Rocsi 1

31.10.2023, 19:45

Panacris 1

14.11.2023, 20:30

Eu il prepar direct crud, fara fierbere prealabila! E foarte bun!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi in straturi