Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)

de Catalina L in Dulciuri, 14 Mai 2017 | 2342 vizualizari

 


Astazi in Paraguai se sarbatoreste ziua independentei.
Paraguai, oficial Republica Paraguay este o țară fără ieșire la mare în America de Sud. Este așezată pe malul râului Paraguay, având frontieră cu Argentina spre sud și sud-vest, cu Brazilia spre nord-est și cu Bolivia spre nord-vest. Numele țării semnifică „apa ce merge spre apă”, derivat din cuvintele pará („ocean”), gua („spre”), și y („apa”) din limba amerindiană guaraní.
 
Cu aceasta ocazie va prezint un desert foarte simplu si foarte popular in Paraguai, o crema de lapte fara oua.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/crema-de-lapte-paraguay-crema-de-leche.html

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 linguri de amidon de porumb -maïzena
  • 5 linguri de zahar
  • coja de la o portocala
  • vanillie esenta sau pudra
  • pentru decor:
  • zahar brun
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena):

Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.

Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.

Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.

Varsati amestecul in laptele fierbinte si amestecati in continuu, la foc mic, timp de 5 minute pana se-ngroasa.

Luati de pe foc si amestecati din timp in timp, pana se raceste.

Cand crema este calduta, varsati-o in pahare sau castronele.

Cand este racita complet, puneti la frigider timp de 2 ore.

Inainte de a o servi, puteti pune un pic de zahar brun deasupra si caramelizati la cuptor (pozitia grill) sau cu un pistolet.

Se poate servi si simpla cu un pic de scortisoara deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

14.05.2017, 21:25

Vreau si eu ca sigur este foarte buna!

Bya Ralu 1

14.05.2017, 22:18

Super

kytz 1

15.05.2017, 15:20

Seamănă cu budinca noastră, dar sigur e ceva mai ușoară, neavând ouă în compoziție! Eu aș servi o porție aromată cu un lichior sau un vin fin , gen Marsala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de capsuni