Crema de zahar ars

de MotanLaOale in Dulciuri, 8 Mai 2012 | 7721 vizualizari

 

Pofteam la ea de mult si in sfarsit am reusit sa o fac. Nu trebuie sa va spun cat de buna este ca stiti.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • 1l lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Laptele se pune la fiert.

Intr-o cratita se caramelizeaza 10 linguri de zahar pana devine aramiu.

Se ia cratita de pe foc si se roteste sa se tapeteza si peretii.

Se lasa sa se raceasca.

Se mixeaza ouale cu 10 linguri de zahar, cu zaharul vanilat, esenta de vanilie si amidonul.

Se amesteca apoi cu laptele care a fost lasat sa se racoreasca.

Amestecul se toarna in cratita tapetata cu zahar ars si se introduce in cuptor la foc mediu.

Se lasa cam o ora pana se leaga si apare zaharul caramel.

Se lasa la racit si se baga la frigider pentru 3-4 ore.

Se rastoarna la rece.

Pentru ornat am topit 2 linguri de  zahar si le-am turnat pe folie alimentara.

Dupa racire s-au desprins usor si le-am infipt in crema.

Se portioneaza si se pune pe farfurie cu sirop cu tot.

Se poate servi cu frisca.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4
Crema de zahar ars-5
Crema de zahar ars-6
Crema de zahar ars-7
Crema de zahar ars-8
Crema de zahar ars-9
Crema de zahar ars-10
Crema de zahar ars-11
Crema de zahar ars-12
Crema de zahar ars-13
Crema de zahar ars-14
Crema de zahar ars-15
Crema de zahar ars-16
Crema de zahar ars-17
Crema de zahar ars-18
Crema de zahar ars-19

COMENTARII (55)

babi5

babi5 1

25.09.2013, 13:40

Buna tare

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.09.2013, 14:33

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 15:55

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!