Crema de zahar ars

de Winnie1 in Torturi, 24 Iun 2013 | 5886 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • o cana de zahar +150 gr de zahar 
  • 450 ml de lapte
  • o lingura de faina
  • apa de trandafiri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se bat ouale cu telul, impreuna cu 150 gr de zahar si apa de trandafiri, apoi diluam in compozitie cu laptele (putin incalzit), iar la sfarsit punem si faina. Intr-o cratita, punem la topit o cana de zahar, pe ochiul mic al aragazului, cu focul dat la minim.

Se amesteca in continuu, pentru a nu se lipi de vas. Dupa ce zaharul s-a topit si s-a caramelizat, se apuca cratita de ambele toarti si se roteste cu grija astfel incat sa tapetam peretii vasului cu zaharul caramelizat, apoi turnam in vas compozitia de lapte si oua.

Dam la cuptor la foc mic, cca 25-30 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars