Tort cu capsuni (pentru mine)

de burdulea56 in Torturi, 9 Mai 2011 | 2081 vizualizari

 

De ziua mea am preparat un tort cu capsuni si frisca.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • cateva picaturi de extract de migdale
  • 125 g faina alba
  • 2 linguri rase de faina de porumb
  • 30 g unt topit
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 vanilii
  • Pentru umplutura:
  • dulceata de visine
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida La Dorna
  • Pentru decor:
  • 2 plicuri praf de frisca
  • 300 ml lapte
  • 3-4 napolitane cu crema de lamaie zdrobite sau fulgi de cereale
  • 300 g capsuni
  • zahar pudra, pentru cernut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni (pentru mine):

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Bateti ouale, zaharul si extractul de migdale, pana cand compozitia se ingroasa.

Cerneti ambele tipuri de faina peste compozitie, apoi amestecati usor.

 Adaugati untul topit la marginea compozitiei. Amestecati foarte putin.

Puneti compozitia de blat in forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Coaceti blatul in centrul cuptorului pentru 20-25 de minute. Scoateti blatul lasati-l sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi puneti-l pe un platou pentru a se raci complet. Taiati blatul in 2.

 Pentru sirop: Turnati 6 linguri de apa intr-o craticioara, apoi adaugati zaharul, vanilia. Incalziti la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Aduceti la fierbere si lasati un minut apoi indepartati de pe foc. Lasati siropul sa se raceasca pentru 10 minute. Folosind o pensula, insiropati suprafata blaturilor si lasati sa se aseze.

Pentru umplutura: Ungeti prima bucata de blat cu dulceata de visine. Bateti frisca impreuna cu zaharul pudra pana se intareste, apoi adaugati-o peste dulceata de visine. Asezati al doilea blat pe care il decorati cu frisca si capsuni pudrati cu zahar.

Pentru decor: bateti praful de frisca impreuna cu laptele pana se intareste, apoi intindeti-o peste intreaga suprafata a tortului. Presarati napolitanele sfaramate sau fulgii de cereale pe marginile tortului.

 Aranjati capsunii deasupra si presarati zahar pudra inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Faina de porumb da blatului o culoare galbena, frumoasa. Peste dulceata de visine eu am avut frisca lichida La Dorna

RETETA IN IMAGINI

Tort cu capsuni (pentru mine)-0
Tort cu capsuni (pentru mine)-1
Tort cu capsuni (pentru mine)-2
Tort cu capsuni (pentru mine)-3
Tort cu capsuni (pentru mine)-4
Tort cu capsuni (pentru mine)-5
Tort cu capsuni (pentru mine)-6
Tort cu capsuni (pentru mine)-7
Tort cu capsuni (pentru mine)-8
Tort cu capsuni (pentru mine)-9
Tort cu capsuni (pentru mine)-10

COMENTARII (35)

burdulea56

burdulea56 1

11.05.2011, 18:51

Va multumesc frumos pt toata atentia voastra.

Sylvia

Sylvia 1

11.05.2011, 20:41

La multi ani si tot ce e mai bun in lume

burdulea56

burdulea56 1

13.05.2011, 15:52

Sylvia, multumesc frumos.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!