Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura

de naomy in Dulciuri, 28 Aug 2011 | 4173 vizualizari

 

Este o crema extraordinar de buna se potriveste oricarui tip de blat , foi,piscoturi ,foietaj.etc.Doream sa fac o budinca de paste si findca am tot adugat diferite ingrediente ,ba un ba alta ,in final am dat nastere la o crema deosebit de eschisita.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr paste fainoase cu ou
  • 400 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 200 g frisca batuta
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 zahar vanilat
  • 2 linguri amidon pt prajituri
  • 40 gr lapte praf
  • 8 linguri de apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat si 3 linguri din cele 100 gr. Separat punem apa impreuna cu restul de zahar la fiert si amestecam pana se formeaza un sirop si il luam de pe foc. Cand laptele a inceput a fierbe se adauga treptat faina de paste obtinuta la masina de zahar si amestecam continu la foc mic cam 15 minute. Adaugam si amidonul si mai lasam un pic pana se ingroasa (se mai adauga lapte daca e necesar).

Se ia de pe foc si se lasa 5 minute intr-un loc racoros dupa care  adaugam siropul de zahar si laptele praf, amestecam bine si introducem si untul la temperatura camerei. Lasam sa se raceasca complet.

Intre timp mixam cele 3 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin cremoase si le dam la frigider asteptand sa se raceasca crema. Cand crema este rece o amestecam  cu galbenusurile si frisca batuta si o lasam cam 1 ora la frigider .Rezultaul este ca obtinem o crema densa si gustoasa pe care o putem folosi la orice dorim.

 

TIPS-URI

1

se pot obtine mai multe tipuri de crema din acesta crema ,...in functie de gusturi

2

se mai pot adauga 1 lingura cacao ,stafide nuca prajita ,etc.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura 122900
retete culinare - Crema (reteta proprie) pentru orice tip de prajitura 122902

COMENTARII (7)

Lau 1

28.08.2011, 22:12

interesant

naomy 1

29.08.2011, 02:40

va multumesc pentru vizita si comentarii

adry88 1

29.08.2011, 16:41

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S