Creme brulee - Crema de zahar ars

de irena in Dulciuri, 1 Apr 2012 | 2904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 300 gr zahar ,
  • 750 ml lapte,
  • vanilie.
  • ornamente din zahar ars.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee - Crema de zahar ars:

Caramelizez 150 gr zahar intr o  forma cu diam 24 cm, in care urmeaaza sa coc crema de zahar ars.

Amestec ouale cu 150 gr zahar,vanilia,adaug laptele,apoi torn compozitia in forma tapetata cu zahar ars.Asez forma intr un vas cu apa si coc pentru cca 45 min,in cuptorul preincalzit la 160 C.

Las crema sa se raceasca si apoi o rastorn pe platoul de sevire,o portionez si ornez.

 

TIPS-URI

1

La coacere folosesc o tava cu apa, in care asez forma cu compozitia cu crema de zahar, ptr ca textura cremei de zahar ars sa iasa fina si nu poroasa.

RETETA IN IMAGINI

Creme brulee - Crema de zahar ars-0
Creme brulee - Crema de zahar ars-1
Creme brulee - Crema de zahar ars-2
Creme brulee - Crema de zahar ars-3
Creme brulee - Crema de zahar ars-4
Creme brulee - Crema de zahar ars-5
Creme brulee - Crema de zahar ars-6
Creme brulee - Crema de zahar ars-7
Creme brulee - Crema de zahar ars-8

COMENTARII (26)

Sim0na

Sim0na 1

01.04.2012, 19:27

Foarte bun trebuie sa fie!! Faina prezentare

Rocsi

Rocsi 1

01.04.2012, 20:16

delicioasa

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:41

arata demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!