Creme brulee cu crema de bostan

de ianculubita in Dulciuri, 15 Sep 2013 | 1438 vizualizari

 

Daca tot s-au copt placintarii la gradina si daca tot e Duminica,eu va voi rasfata cu ceva bun; astfel de creme, se numara printre preferatele mele,e un deliciu frantzuzesc care te face sa mai ceri una!

 

INGREDIENTE

  • 1 felie de bostan
  • 400 ml smantana lichida
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura zahar
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 pastaie de vanilie Tonka
  • zahar brun pentru ornat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme brulee cu crema de bostan:

Facem un piure din felia de bostan curatata de coaja, taiata cubulete si pusa la fiert impreuna cu radacina de ghimbir si pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine scoatem pastaia de vanilie, strecuram si facem piureul.

Intr-un vas punem smantana pe foc mic doar cat se incalzeste, adaugam galbenusurile frecate cu zahar, crema de bostan, amestecam totul foarte bine si dam vasul la frigider 2 ore. Dupa acest timp, portionam crema in forme, le punem in tava cu apa fierbinte sa treaca putin peste mijlocul formelor si lasam la cuptor 30-40 minute (depinde de cuptor).

Dupa ce s-au racit foarte bine, presaram zahar brun deasupra si cu pistolul caramelizam apoi servim.

 

TIPS-URI

1

este foarte important ca apa din tava sa fie fierbinte

RETETA IN IMAGINI

Creme brulee cu crema de bostan-0
Creme brulee cu crema de bostan-1
Creme brulee cu crema de bostan-2
Creme brulee cu crema de bostan-3
Creme brulee cu crema de bostan-4
Creme brulee cu crema de bostan-5

COMENTARII (13)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

15.09.2013, 16:58

Ce idee buna! Cred ca e minunata!

Rocsi

Rocsi 1

15.09.2013, 19:12

ianculubita

ianculubita 1

16.09.2013, 08:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!