Creme caramel cu rubarba si topping crocant

de laylalala in Prajituri, 11 Iul 2010 | 1815 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru creme caramel

  • 300 ml lapte
  • 1 fir de rozmarin
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 2 oua

Pentru rubarba

  • 200 gr zahar
  • 200 ml lichior de caspuni
  • 4 x anason stelat
  • 1 baton de vanilie
  • 3 tije de rubarba, taiate in bastonase

Pentru topping

  • 50 gr faina
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • 25 gr unt rece
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme caramel cu rubarba si topping crocant:

Incalzeste cuptorul la 190°C. Tapeteaza o tavita cu foaie de copt.Pentru topping, amesteca faina cu zaharul apoi cu untul taiat bucatele pana cand se formeaza un aluat sfaramicios.Presara aluatul pe foaia de copt si coace-l 8-12 minute pana cand s-a rumenit usor.Pune topping-ul deoparte si redu temperatura cuptorului la 150°C.
Pentru creme caramel, pune laptele la fiert impreuna cu rozmarinul apoi ia-l de pe foc si lasa-l la infuzat 15-20 minute dupa care indeparteaza rozmarinul.Caramelizeaza 100 gr zahar si imparte caramelul obtinut in 4 vase mici cu capaciatatea de 150 ml.Intr-un vas bate ouale cu 50 gr zahar si 2 plicuri Finesse Bourbon-Vanilla Aroma.Toarna in fir subtire laptele peste oua, batand continuu.Imparte acest amestec in vasele cu caramel apoi da totul la copt 35-40 minute. Lasa creme caramel sa se raceasca la temperatura camerei dupa care da-le la rece peste noapte.
Pentru rubarba, pune intr-o cratita pe foc potrivit zaharul cu lichiorul de caspuni, anasonul stelat si semintele de vanilie razuite, adaugand si batonul de vanilie.Lasa totul sa fiarba pana cand s-a format un sirop.Adauga rubarba si las-o sa fiarba pana cand incepe sa se inmoaie.Indeparteaza apoi batonul de vanilie si anasonul si pune totul deoparte.
Pentru servire, rastoarna cate un creme caramel rece pe farfurie.Langa acesta aseaza cateva bastonase de rubarba cu sirop iar in final presara rubarba cu topping crocant.

 

RETETA IN IMAGINI

Creme caramel cu rubarba si topping crocant-0
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-1
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-2
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-3
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-4
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-5
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-6
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-7
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-8
Creme caramel cu rubarba si topping crocant-9

COMENTARII (2)

vero_closca

vero_closca 1

11.07.2010, 22:39

o bunatate! 5 furculite!

lia maria

lia maria 1

12.07.2010, 09:37

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01