Cremes

de nadina73 in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 9652 vizualizari

 

usor ,rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj (sunt 2 foi in cutie)
  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri faina
  • 5 vanilii
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 20 g gelatina
  • pt decor
  • zahar pudra si cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc

Crema:

5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de faina pline cu varf bine asa cat sta pe ele si apoi treptat laptele cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si se amesteca incontinu ,altfel se prinde de fundul cratitei. Spre final cand incepe sa se ingrose bine crema se pun 20 g gelatina (sau 12 foi) si se amesteca bine .

5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie,apoi se amesteca  cu crema (asa calda) apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute (eu nu o pun tot timpu la rece )

Se pune foaie apoi se toarna crema peste foaie si se intinde bine crema apoi se pune cea de a doua foaie

Se pune o tava sau ceva mai greu de marimea prajituri pt a se inmuia mai bine foaia de sus.

Se pudreaza cu zahar din belsug si cacao(eu am pus pt decor cacao)

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremes 32774
retete culinare - Cremes 32775
retete culinare - Cremes 32776
retete culinare - Cremes 32777
retete culinare - Cremes 32778
retete culinare - Cremes 32779
retete culinare - Cremes 32780
retete culinare - Cremes 32781
retete culinare - Cremes 32782
retete culinare - Cremes 32783
retete culinare - Cremes 32784
retete culinare - Cremes 32785
retete culinare - Cremes 32786
retete culinare - Cremes 32787
retete culinare - Cremes 32788

COMENTARII (50)

jolygina 1

31.05.2010, 18:40

preferatul meu

Adinacarla 1

31.05.2010, 18:56

as manca zilnic

babi5 1

23.11.2013, 12:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: