Cremsnit - 600

de MotanLaOale in Prajituri, 27 Ian 2016 | 4876 vizualizari

 

Am zis sa postez reteta 600 cu prajitura copilariei mele. O facea bunica mea cu fiecare ocazie, mai mare sau mai mica. Neavand osanza a trebuit sa cumpar foile. Crema am "imprumutat-o" de la Dia.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi coapte pentru cremsnit (Boromir)
  • 800ml lapte
  • 5 oua
  • 90g amidon alimentar
  • 180g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 150ml frisca lichida
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit - 600:

Ouale se amesteca cu zaharul.

Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase.

Se pune laptele la fiert.

Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si se amesteca bine.

Se pune iar pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.

Se lasa la racit cu folie alimentara pusa direct pe crema ca sa nu faca crusta.

Se lasa la frigider pana se intareste.

Se transfera intr-un castron si se mixeaza.

Se adauga frisca batuta mixand in continuare pana are consistenta dorita.

Se pune prima foaie intr-o tava tapetata cu folie alimentara.

Se pune crema peste si se niveleaza.

Se pune foaia a doua, se indoaie folia peste si se lasa la rece pana a doua zi.

Se scoate din tava si se indeparteaza folia.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Se portioneaza (cam greu) si se serveste.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Foaia a doua se poate pune sfaramata pentru a se taia mai usor.

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit - 600-0
Cremsnit - 600-1
Cremsnit - 600-2
Cremsnit - 600-3
Cremsnit - 600-4
Cremsnit - 600-5
Cremsnit - 600-6
Cremsnit - 600-7
Cremsnit - 600-8
Cremsnit - 600-9
Cremsnit - 600-10
Cremsnit - 600-11
Cremsnit - 600-12
Cremsnit - 600-13
Cremsnit - 600-14
Cremsnit - 600-15
Cremsnit - 600-16
Cremsnit - 600-17

COMENTARII (55)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

12.02.2016, 14:21

Multumesc

adrianamocodean

adrianamocodean 1

23.08.2016, 19:47

MotanLaOale

MotanLaOale 1

23.08.2016, 20:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!