Cremsnit cu fructe

de Rux in Prajituri, 31 Aug 2012 | 3610 vizualizari

 

Foietaj, crema de vanilie delicioasa si fructe din belsug...o prajitura irezistibila!

 

INGREDIENTE

  • Aluat de foietaj( eu am luat doua) sau foietaj gata facut pentru cremsnit
  • Fructe: caise, piersici, zmeura, struguri...etc...
  • Crema de vanilie:
  • 8 oua
  • 1 kg si jumatate de lapte
  • 10 linguri de amidon
  • 250 gr zahar brun
  • un praf de sare vanilie extract( sau pudra naturala, sau ce aveti)
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu fructe:

Aluatul de foietaj se introduce in tava la cuptor pentru 20 de minute la 220 de grade.

Crema de vanilie:

Laptele se pune pe foc intr-un vas mare se adauga vanilia...se lasa sa se infierbante.

Ouale se mixeaza cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi amidonul si o cana de lapte caldut din cantitatea totala. Se toarna totul in fir subtire in oala mare. Mixam cu un tel de mana si lasam pe foc sa se ingroase zece minute amestecand continuu. Se lasa la racit.

Fructele se taie bucati mari, mici cum doriti. Daca le veti taia mari veti taia mai greu cremsnitul insa daca nu va deranjeaza nu e problema.

Foaia de cremsint stiti deja eu o faramitez si o asez asa in tava.

Punem crema( avem din belsug), apoi punem fructele si din nou foaia de foietaj faramitata. 

Pudram cu zahar si dam la rece peste noapte sau cateva ore bune. Prajitura e minunata rece.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit cu fructe-0
Cremsnit cu fructe-1
Cremsnit cu fructe-2
Cremsnit cu fructe-3
Cremsnit cu fructe-4
Cremsnit cu fructe-5
Cremsnit cu fructe-6
Cremsnit cu fructe-7
Cremsnit cu fructe-8
Cremsnit cu fructe-9

COMENTARII (31)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

26.10.2013, 22:42

alilianaa

alilianaa 1

19.01.2014, 17:33

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

06.02.2014, 10:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!