Cremsnit cu lamaie

de Rux in Prajituri, 19 Oct 2014 | 4211 vizualizari

 

O minunatie...ce sa va mai zic....nu te poti opri la o singura bucata :))))) incredibila prajitura!

 

INGREDIENTE

  • foietaj de casa( vezi reteta in pagina mea)
  • Crema de vanilie:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 125 mg unt
  • vanilie
  • 250 gr zahar
  • 1 l lapte
  • Crema de lamaie:
  • 6 oua
  • 6 linguri de faina
  • 300 gr zahar
  • 1 l lapte
  • zeama si coaja de la doua lamai
  • 125 gr unt
  • vanilie
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu lamaie:

Din aluatul de foietaj intindem 4 foi cat tava de cuptor...le coacem pe rand si le lasam la racit.

Intre timp preparam cremele, este mai bine daca le aveti gata cu o zi sau macar cu cateva ore inainte.

Crema de vanilie:

Punem laptele pe foc intr-un vas impreuna cu vanilia si il infierbantam.

Ouale le amestecam cu zaharul cu faina si cu putin lapte rece ( din total) si turnam in fir subtire in laptele fierbinte. Amestecam  bine  la inceput si apoi cand se mai ingroasa din cand in cand. Lasam pe foc mic 6 sau 7 minute, tragem vasul  de pe aragaz si punem untul.

Cand s-a topit amestecam bine si este gata crema.

Pentru crema de lamaie procedam in acelasi mod si vom adauga lamaia la sfarsit dupa ce am pus untul. Amestecam bine si este gata crema.

Vom asambla cremsnitul, punand foaie, crema, foaie crema...asa cum dorim...eu am impartit cremele si am pus la baza crema de vanilie, apoi restul de crema de lamaie.

Pudram cu zahar pudra vanilat si il lasam la rece macar 6 ore. Cu cat sta mai mult la rece cu atat este mai bine ...e mai moale si mai bun.

Inainte sa il fac in tava de cuptor...l-am preparat sub forma de tort.

Un tort minunat pentru a sarbatori intr-o zi sfanta un tatic drag!

Dupa cum ati vazut mai sus, eu am intins 4 foi mari cat tava, deci din fiecare bucata de aluat mi-au iesit doua foi...pentru tortul cremsnit, din fiecare bucata de aluat am intins 3 foi mari rotunde, deci in total 6 foi. Eu am facut aluatul de 3 ori pentru a face si niste pateuri cu branza si chimen senzationale.... vezi foto! :)

Reteta de foietaj o aveti aici: http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-53858.html

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cremsnit cu lamaie-0
Cremsnit cu lamaie-1
Cremsnit cu lamaie-2
Cremsnit cu lamaie-3
Cremsnit cu lamaie-4
Cremsnit cu lamaie-5
Cremsnit cu lamaie-6
Cremsnit cu lamaie-7
Cremsnit cu lamaie-8
Cremsnit cu lamaie-9
Cremsnit cu lamaie-10
Cremsnit cu lamaie-11

COMENTARII (21)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

20.10.2014, 14:41

Ahh, cata cremaaaaa!

Rux

Rux 1

20.10.2014, 23:11

Va multumesc din suflet tuturor ...a fost minunat!

Xandrinne

Xandrinne 1

06.09.2015, 09:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!