Creveti cu sparanghel si ciuperci sote

de Oana in Fructe de mare, 27 Apr 2009 | 6519 vizualizari

 

Un deliciu, o reteta extraordinara pregatita de Mihaela, prietena mea cea mai buna! Voi scrie eu reteta si data viitoare o astept pe ea sa ne incante cu retetele ei delicioase (daca nuuuu…emoticon cu un facalet in mana :)) )

 

INGREDIENTE

  • 500 g creveti cu codita (proaspeti sau congelati)
  • 500 g ciuperci champignion
  • o mana de sparanghel proaspat
  • o lingura cu unt
  • marar proaspat
  • cateva linguri cu coniac
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sparanghel si ciuperci sote:

Separat, se face un sos cu maioneza, usturoi si marar, sare si piper dupa gust, cu care se vor manca legumele si crevetii. Deja imi lasa gura apa


Crevetii se curata daca sunt proaspeti sau se dezgheata daca sunt congelati si se frig pe gratar. La sfarsit se stropesc cu cateva linguri de coniac si se condimenteaza.


Ciupercile se curata si se taie in patru, apoi se inabusesc intr-o lingura de unt, pana se inmoaie.


Sparanghelul se fierbe 4-5 minute in apa cu sare, apoi se pune in tigaia cu ciuperci si se soteaza si el cateva minute pe ambele parti.


Se aseaza frumos pe farfurie, se presara cu marar tocat si se servesc impreuna cu sosul de maioneza.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1186
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1187
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1188
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1189
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1190
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1191
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1192
retete culinare - Creveti cu sparanghel si ciuperci sote 1193

COMENTARII (1)

dicarmencitta1957 1

25.02.2010, 12:50

Super arata,vreau si eu o bucatica mica,mica...Ai toate furculietele de la mine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI