Creveti la grill

de xana in Fructe de mare, 12 Ian 2014 | 3275 vizualizari

 

Cand e vorba de creveti, aceasta este reteta mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti cu tot cu carapace
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50 gr margarina
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 bucatica ardei iute uscat
  • sare groasa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti la grill:

Cu un cutit despicam crevetii (pe partea spatelui) apoi ii dam cu putina sare.

Incingem o tigaie grill apoi asezam crevetii pe rand, cu partea miezului in jos timp de 2 minute apoi ii intoarcem pe cealalta parte inca 2 minute, nu trebuie sa-i uscam prea tare. Se scot pe un platou, avand grija sa nu-i punem unul peste altul ca sa ne fie mai usor cand punem peste ei margarina.

Margarina si usturoiul pisat se pun pe baie de aburi pana aceasta se topeste. Se adauga ardeiul iute si sucul de lamaie. Amestecam bine si cu o lingura turnam peste creveti.

 

RETETA IN IMAGINI

Creveti la grill-0
Creveti la grill-1
Creveti la grill-2
Creveti la grill-3
Creveti la grill-4
Creveti la grill-5

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (25)

xana 1

13.01.2014, 15:42

laura_n 1

13.01.2014, 20:17

sunt dementiali facuti asa! saliveez numai cat ma uit biig like!

xana 1

13.01.2014, 23:09

Multumesc, Laura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04