Crinkles

de Brindusa in Prajituri, 6 Ian 2011 | 1441 vizualizari

 

In engleza cuvantul crinkle inseamna (printre altele)a produce un sunet ca atunci cand se crapa ceva. Asta se intampla cand musti din biscuitii astia: sunt moi la interior, dar crocanti la exterior . Un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt moale, taiat cuburi
  • 150 g zahar tos
  • 2 oua
  • 200 g faina
  • 1 lingura cacao neagra
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 135 g (o tableta si jumatate) ciocolata Kandia amaruie, taiata marunt
  • 1 fiola esenta de rom
  • 100 g zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crinkles:

  • Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute.
  • Adauga ouale unul cate unul si amesteca bine dupa fiecare.
  • Adauga esenta si amesteca.
  • Amesteca bine faina cu cacao si praf de copt. Adauga in compozitie si amesteca sa se incorporeze bine.
  • Cu o lingura amesteca si ciocolata in compozitie.
  • Pune la frigider 1-2 ore
  • In timpul asta pune hartie de copt pe 2 tavi mari.
  • Incalzeste cuptorul la 190 C
  • Din compozitie fa bilute si da-le prin zahar pudra. Pune-le in tava, cu 2-3 cm intre ele
  • Coace 10- 12 minute.
 

COMENTARII (18)

andreea123 1

07.01.2011, 22:52

Super fain arata!

susu 1

04.02.2011, 16:01

Am avut-o la favorite, azi am facut-o si a fost bataie pe ei nici nu puteau fi altfel cu atata ciocolata

Brindusa 1

05.02.2011, 15:19

Susu, cred ca s-au bucurat mult cei care i-au mancat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55