Crizanteme

de daniastefania in Dulciuri, 7 Feb 2015 | 423 vizualizari

 

Doriti ceva dulce, cu multa ciocolata si nuca? Atunci o floare dulce pentru voi toti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 25gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Coaja de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciocolata
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 ml frisca
  • 200 gr nuca macinata
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crizanteme:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga faina, ouale batute cu zaharul, sarea si coaja de lamaie

Se framanta energic. Se adauga uleiul si se framanta pana aluatul devine elastic si se desprinde de peretii vasului. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul in bucati egale si se mai lasa la dospit.

Intre timp se topeste ciocolata pe bain marie. Se adauga frisca si zaharul pudra. Se omogenizeaza si se adauga nuca. Compozitia obtinuta nu trebuie sa curga din lingura. Se intinde fiecare bucata de aluat intr-un cerc destul de mare

 Se pune umplutura in mijloc si se aduna marginile obtinand o bila

 Se intinde usor sub forma de cerc, se cresteaza marginile si se rasucesc dand forma unei flori. Se ung cu ou si se mai lasa la dospit 10 minute in tava. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc frumos!

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crizanteme 365542
retete culinare - Crizanteme 365543
retete culinare - Crizanteme 365544
retete culinare - Crizanteme 365545
retete culinare - Crizanteme 365546

COMENTARII (2)

Rocsi 1

07.02.2015, 21:46

Foarte bune!

daniastefania 1

07.02.2015, 21:51

Multumesc draga mea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25