Crumble cu fructe

de diaconta in Dulciuri, 21 Iul 2012 | 2455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 3 oua
  • 170 gr zahar
  • 400 gr faina+ 2 linguri
  • Esenta de vanilie
  • Sare
  • 5 gr praf de copt
  • Zmeura,afine,mure,coacăze roşii
  • Dulceaţă de vişine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu fructe:

Am mixat untul cu zaharul pana cand s-a facut  ca si  o crema.

Am adaugat apoi ouale batute cate putin si am mixat în continuare pana s-au încorporat.

Faina am amestecat-o cu un praf de sare si praful de copt si am încorporat-o în crema de unt.

Am pus si esenta de vanilie.

Am  retinut o parte de aluat pentru crumble(partea de deasupra),iar restul l-am pus într-o tava de yena tapetata cu faina.

Fiindca nu este un aluat moale,dar nici unul din care sa întindem o foaie,nu este asezat prea estetic,dar chiar nu conteaza.

Fructele le-am avut congelate.Le-am amestecat cu zahar,cat credeti de cuviinta.Eu am preferat sa fie putin mai acrisoare.

Am pus fructele deasupra aluatului,apoi am pus si un borcan de dulceata de vişine recent facuta si care a fost mai mult ca un jeleu.

Aluatul pastrat l-am amestecat  cu doua linguri de faina,atat cat sa obtin un aluat mai tare care sa-l pot razui.

Asadar am razuit deasupra fructelor aluatul ramas,apoi am pus tava in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.

La un moment dat prajiturica se va „înfoia” nitel dar apoi îşi va reveni,obisnuindu-se cu ideea ca nu va avea viata prea lunga.

Noi am mâncat de pofta asa calduta dar dupa ce s-a racit a fost mult mai buna.

 

Poftă bună!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu fructe-0
Crumble cu fructe-1
Crumble cu fructe-2
Crumble cu fructe-3
Crumble cu fructe-4
Crumble cu fructe-5
Crumble cu fructe-6
Crumble cu fructe-7

COMENTARII (51)

Valclaudia 1

27.10.2012, 08:33

Arata extraordinar de bine!

diaconta 1

27.10.2012, 21:33

Claudia multumesc

jolygina 1

15.12.2013, 01:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04