Crumble cu prune

de T I M E A in Prajituri, 29 Sep 2013 | 4827 vizualizari

 

Categoric acesta este unul din deserturile mele favorite! Si cand te gandesti ca e atat de simplu de facut si contine atat de putine ingrediente! E bun cu orice fructe zemoase, insa cu prune e the best, cel putin pentru mine.
Trebuie sa incercati si voi macar o data acest desert minunat!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr prune (cantarite fara samburi)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura margarina pt uns tava
  • Pt crumble:
  • 60 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 60 gr faina
  • Aceste cantitati sunt pentru o tava mica (aprox 20/15 cm)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina.

Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute.

In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii.

Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit una mica) cu unt sau margarina si punem prunele in ea.

Presaram deasupra prunelor un plic de zahar vanilat si o lingurita de scortisoara.

Scoatem aluatul din congelator si il razuim peste fructe.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 timp de aprox 30 minute sau pana se rumeneste aluatul deasupra.

Obtinem un desert cu aluat crocant deasupra si fructe zemoase si aromate dedesubt.

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alte fructe zemoase va plac

2

Daca folositi o tava mai mare, dublati cantitatile

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu prune-0
Crumble cu prune-1
Crumble cu prune-2
Crumble cu prune-3
Crumble cu prune-4
Crumble cu prune-5
Crumble cu prune-6
Crumble cu prune-7
Crumble cu prune-8
Crumble cu prune-9

COMENTARII (38)

T I M E A

T I M E A 1

30.09.2013, 22:35

Claudia mai fac

- TABITA -

- TABITA - 1

27.03.2014, 22:16

Am facut-o si eu! Multumesc pentru reteta!

T I M E A

T I M E A 1

01.04.2014, 16:02

Tabi ma bucur ca ti-a placut reteta mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!