Crumble cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 977 vizualizari

 

Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.

 

INGREDIENTE

  • PRENTRU CRUSTA
  • 150g faina
  • 65g zahar
  • 80g unt
  • un praf sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 500g visine
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu visine:

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.

Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).

Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.

Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.

Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.

Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.

Se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.

Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face cu aproape orice fructe.

RETETA IN IMAGINI

Crumble cu visine-0
Crumble cu visine-1
Crumble cu visine-2
Crumble cu visine-3
Crumble cu visine-4
Crumble cu visine-5
Crumble cu visine-6
Crumble cu visine-7
Crumble cu visine-8
Crumble cu visine-9
Crumble cu visine-10
Crumble cu visine-11
Crumble cu visine-12
Crumble cu visine-13
Crumble cu visine-14

COMENTARII (37)

Ksenya

Ksenya 1

05.08.2015, 16:40

Gicuta69

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:09

tare bune!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.08.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!