Cruson de mere si gutui

de anca_rm in Cocktail, 4 Oct 2013 | 1733 vizualizari

 

Este o bautura pentru doamne , o alternative la visinata sau mai stiu eu ce bauturi pentru femei mai sunt .
Asta o beau si eu :), caci in rest nu ma bag .

 

INGREDIENTE

  • -2 gutui potrivit de mari
  • -300 g miere sau zahăr
  • -2 linguri zeamă de lămâie
  • -4 linguri vin alb sec sau roze
  • -2-3 bucati anason stelat
  • -750 ml apă
  • -125 ml coniac sau gin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cruson de mere si gutui:

Gutuile se  spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele , si se taie in 4 .

Se curata  de seminte, si de toata partea tare din jurul semintelor , apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie .

Bucatile de anason stelat se pun intr-o oala de 2 sau 3 litri ; se adauga mierea, sau zaharul ( se pot pune de amandoua ) si vinul , apoi se amesteca usor si se pune pe foc. Dupa primul clocot se pun bucatile de gutuie care se fierb la foc mic cam 20-30 minute , cu oala acoperita.

Feliile de gutuie se scot si se pun in pahare sau intr-o carafa, iar sucul in care au fiert se acopera si se lasa sa se raceasca . Se adauga coniacul sau ginul si se toarna peste mere in pahare sau in carafa.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

in loc de anason se poate adauga scortisoara, cuisoara etc

2

iese dulce , daca il doriti mai acrisor puneti mai putin zahar

3

gustati sucul

4

daca folositi vin alb atunci va fi mai limpede sucul, eu am pus roze

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cruson de mere si gutui 265908
retete culinare - Cruson de mere si gutui 265909
retete culinare - Cruson de mere si gutui 265910
retete culinare - Cruson de mere si gutui 265912
retete culinare - Cruson de mere si gutui 265913

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

anca_rm 1

07.10.2013, 08:09

Rocsi

Sim0na 1

07.10.2013, 11:11

Daca-i ptr doamne, ma servesc!

simona72 1

13.10.2013, 09:02

Faina combinatia...place!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D