Cuburi cu vanilie

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Ian 2013 | 44734 vizualizari

 

E o reteta usurica,zic eu,si buna.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri sirop de zahar ars
  • 3 linguri cacao
  • 1 cana faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat

Sirop

  • 100 g zahar
  • 150 ml apa

Crema

  • 100 g unt( margarina rama)
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 300 ml lapte
  • 100 g zahar

Pt.ornat

  • frisca lichida
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingurita cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi cu vanilie:

Blatul:

Albusurile se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste bine,ca la bezea.Galbenusurile se amesteca cu uleiul,zaharul vanilat si siropul de zahar ars.Toata aceasta mixtura o turnam peste albusuri,la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20/30) si se coace in cuptorul incins,cca 30-35 min.

Siropul:

Pe asta il facem primul ca ne trebuie si la blat.Caramelizam zaharul si-l ''stingem'' cu apa,trebuie sa se topeasca tot zaharul,apoi il dam la rece.

Crema:

Budinca o amestecam cu zaharul si 50 ml lapte rece.Restul de lapte il fierbem si cand da in clocot adaugam budinca,amestecam continuu sa nu faca cocoloase.Cand s-a ingrosat dam crema la racit.Untul il topim si apoi il mixam pana devine ca o crema,punem cate o lingura din budinca racita si mixam in continuare,pana se omogenizeaza crema.Turnam crema peste blatul insiropat si nivelam.

Ornare;

Se bate frisca bine cu zaharul vanilat,cand e aproape gata adaugam si cele 2 linguri de smantana groasa si mixam in continuare.Se intinde peste crema si se pudreaza cu cacao

 

COMENTARII (17)

babi5 1

23.11.2013, 13:28

iri_iri 1

23.11.2013, 22:01

reisnaor_2006 1

20.01.2015, 11:28

buna rau Cleme draga la favorit cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41