Cuib de viespe

de delia64 in Prajituri, 14 Oct 2014 | 3597 vizualizari

 

Este un dulce bun care imi aminteste de copilarie , Bunica facea foarte des cuib de viespe si il cocea in cuptorul de paine , parca si acum simt mirosul imbietor de lapte cald de bivolita si cuib de viespe .

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 5oo gr, faina
  • 250 gr. unt
  • 2 linguri smantana
  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml. lapte
  • 150 gr. zahar
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Umplutura
  • 200 gr. nuca
  • 50 gr. zahar
  • 1 ou pentru uns cuiburile
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespe:

Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut .

Amestecam galbenusurile cu untul,  smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina .

Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana  si lasam la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop de bucatarie .

Cand aluatul isi dubleaza volumul intindem o foaie peste care punem nuca macinata amestecata cu zahar , rulam si taiem rulada bucatele de grosimea unui deget .

Ungem  tava cu ulei si asezam cuiburile de viespe , lasam 15 minute sa creasca .

Batem oul si cu ajutorul unei pensule ungem cuiburile  , presaram cu zahar si le introducem la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade .

Peste 30 de minute verificam daca sunt bine rumenite scoatem tava din cuptor si le lasam putin la racit in tava .

Se servesc caldute sau reci .

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cuib de viespe-0
Cuib de viespe-1
Cuib de viespe-2
Cuib de viespe-3
Cuib de viespe-4
Cuib de viespe-5
Cuib de viespe-6
Cuib de viespe-7
Cuib de viespe-8
Cuib de viespe-9

COMENTARII (30)

delia64

delia64 1

17.10.2014, 13:10

Foarte bun , tu stii bine gustul laptelui din copilaria noastra !!!

mihaelar63

mihaelar63 1

18.10.2014, 12:55

Da lapte de dibol ))

delia64

delia64 1

19.10.2014, 13:36

Mihaela , de dibolita mai exact !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!