Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Cum se face sucul de rosii. Am facut de tot felul, pentru ca anul asta am avut noroc de multe rosii. Numai castravetii s-au manat.
Cum se face sucul de rosii. Rosiile se spala,se scoate codita si cotorul verde,se taie in felii si se dau de 2 ori prin masina de rosii.Se pune sucul de rosii la fiert(eu pun o tabla groasa sub oala)pana scade,cam de un deget.Inainte de a opri focul,se pune sare dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Se pune fierbinte in sticlele spalate bine pe care le punem fierbinti in patura(eu am o duna)unde le lasam 2-3 zile,pana se racesc.
In sucul de rosii pentru baut se adauga dupa gust,pe langa sare si zahar si piper.
Pentru bulion,se fierbe sucul de rosii pana scade mai mult(de 2-3 degete),iar pentru pasta de rosii,pana scade si ramane cam un sfert din cantitate.Se pune sare.Pentru pasta de rosii se amesteca des in compozitie,cand aceasta a scazut suficient,pentru ca altfel se va prinde de oala.Se pune in borcane sterilizate si in patura.
Dupa ce s-au racit se depoziteaza in camara sau pivnita,adica la rece.
1
Sare se pune neaparat,pentru intensificarea gustului.
2
daca mai ramane spuma deasupra(oricum dispare cand opriti focul)faceti ceva cu ea,puneti-o in ciorbe,sosuri...
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult