Cupcakes

de Criss in Prajituri, 7 Iun 2011 | 2073 vizualizari

 

(Sau briose mai cu mot :) )

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -10 linguri zahar
  • -7 linguri ulei
  • -200 ml iaurt (am pus lapte ca nu aveam iaurt )
  • -12-13 linguri faina
  • -1 praf de copt
  • -1 vanilie
  • -coaja de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes:

Se bat ouale, se adauga zaharul, vanilia,  uleiul, laptele si in final faina amestecata cu praful de copt. Compozitia nu trebuie sa curga de pe palele mixerului, astfel incat daca e prea moale, se mai adauga o lingura de faina.  Compozitia se imparte in doua, in jumatate se pune coaja de lamaie si esenta de vanilie (am pus migdale) iar in cealalta jumatate esenta de rom si cacao.

In formele de briose se pun cosulete de hartie speciala pentru briose.  In cosuletele de hartie se pune o lingura de compozitie, apoi o lingurita gem de visine in compozitia alba ci bucatele de ciocolata in compozitia neagra.

Se coc in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute.  Pe cele cu ciocolata le-am decorat cu frisca iar pe cele albe cu spuma de visine. Am batut 2 albusuri (le aveam in congelator) cu 4 linguri zahar si am adaugat 3 lingurite sirop de la dulceata de visine.

 

RETETA IN IMAGINI

Cupcakes-0
Cupcakes-1
Cupcakes-2
Cupcakes-3
Cupcakes-4
Cupcakes-5

COMENTARII (21)

Criss 1

09.06.2011, 08:32

Multumesc dragelor.

mirela0911 1

09.06.2011, 10:42

ce frumoase sunt

Criss 1

13.06.2011, 10:16

Multumesc Mirela.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04