Curcan in vin si suc de portocale

de ANCA in Curcan, 18 Ian 2010 | 11987 vizualizari

 

Dupa idei preluate de la Irina (friptura) si Rivka (garnitura), am personalizat putin retetele dupa gustul meu, si iata rezultatul:)

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan, intregi
  • o cana cu vin alb demidulce
  • 2 portocale
  • 50 ml ulei masline
  • un catel usturoi
  • boia de ardei
  • cimbru
  • 1/2 lingurita condimente pt curcan
  • rozmarin
  • piper, sare dupa gust
  • salvie
Garnitura:
  • 5 cartofi
  • jumate de capatana usturoi
  • boia dulce/iute, dupa preferinta
  • piper
  • cimbru
  • ulei de porumb nerafinat
  • malai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan in vin si suc de portocale:

Pulpele le-am taiat si le-am asezat intr-o tava. 

Uleiul l-am amestecat cu condimetele, si cu o pensula de bucatarie, am uns bine carnea pe toate partile, apoi am lasat-o la rece 2 ore, sa se patrunda bine aromele.

Apoi am adaugat vinul si zeama de la o portocala si am pus tava la cuptor, la 200 grade, acoperita cu capac, pana este aproape gata carnea(o ora jumate l-am lasat eu, fiind curcan de la tara, deci ceva mai tare), apoi am adaugat sucul de la cealalta portocala si am mai lasat la cuptor 15-20 minute.

Garnitura: cartofii i-am taiat cuburi mari. Intr-un castronel, am amestecat bine uleiul cu toate condimentele si usturoiul, apoi am adaugat totul peste cartofi, am amestecat, si peste ei am presarat malai. I-am pus la cuptor la 180 grade in tava tapetata cu hartie de copt.

Totul a fost delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Curcan in vin si suc de portocale 14076
retete culinare - Curcan in vin si suc de portocale 14077
retete culinare - Curcan in vin si suc de portocale 14078
retete culinare - Curcan in vin si suc de portocale 14079
retete culinare - Curcan in vin si suc de portocale 14080
retete culinare - Curcan in vin si suc de portocale 14081

COMENTARII (18)

ANCA 1

10.04.2011, 10:41

Carmen, ma bucur ca v-a placut!
@Aziz, pai da mah, e pentru cunoscatori reteta..

kukibella 1

10.04.2011, 11:01

Bya Ralu 1

03.01.2013, 23:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21