Curcan la cuptor

de silvi0ara in Curcan, 2 Ian 2011 | 5508 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de aproximativ 5 kg
  • 100g unt la temperatura camerei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 2 crengute cimbru,cu frunzele tocate marunt
  • 3 cepe taiate in sferturi
  • 1 morcov mai maricel taiat rondele
  • 1 telina mai micuta taiata rondele
  • 10-15 prune uscate si afumate
  • 2-3 mere taiate in sferturi
  • 1 portocala taiata sferturi
  • 1 pahar vin rosu sau alb
  • 1 pahar apa

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 180gC.Curcanul se spala si se culeg toti fulgii de pe el,apoi se sterge bine cu prosoape de hartie.

Se amesteca untul cu coaja rasa de la citrice si cu verdeata,apoi se asezoneasa cu sare si piper. Se introduc usor degetele sub pielea curcanului,i ncepand de la gat, desprinzand pielea de pe piept si pulpele superioare. Se intinde untul sub piele, impigandu-l cat de departe se poate,apoi se se netezeste pielea la loc.Se pune apoi inauntrul curcanului mere, portocala si cateva prune. In tava punem legumele taiate, mere, prune, iar deasupra asezam curcanul care se unge cu putin ulei si se presara cu sare si piper.

Turnam un pahar de apa si unul de vin,apoi acoperim totul cu o folie de aluminiu. Pentru un curcan de 5kg timpul de coacere este de apoximativ 4 ore. Cu 30 de minute inainte sa fie gata,se scoate din cuptor se ia folia de aluminiu se mai unge cu zeama din tava si se lasa sa se rumeneasca.

 

RETETA IN IMAGINI

Curcan la cuptor-0
Curcan la cuptor-1
Curcan la cuptor-2
Curcan la cuptor-3
Curcan la cuptor-4
Curcan la cuptor-5
Curcan la cuptor-6
Curcan la cuptor-7

COMENTARII (23)

marieta

marieta 1

26.12.2011, 21:31

bunnnn bunnn!!!!!!

alinutzika

alinutzika 1

26.12.2011, 22:33

ioiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii................

silvi0ara

silvi0ara 1

03.01.2012, 12:39

Multumesc,va pup.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!