Curry de pui cu rosii in lapte de cocos

de Brindusa in Pui, 14 Dec 2010 | 4445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei de porumb
  • 150 g piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 7 frunze de curry uscate
  • 1 cutie mare de rosii in bulion (sau 8 rosii intregi, felii)
  • 1/2 lingurita de chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chilli praf
  • 150 -200 ml lapte de cocos 
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura seminte de susan, prajite uscat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • garnitura de orez basmati

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui cu rosii in lapte de cocos:

Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)
Taie fasii rosiile din conserva
Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.
Adauga  rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic
Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.
Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.
Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.
Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.
Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.

 

TIPS-URI

1

chimionul l-am cumparat de la o taraba din Piata Matache (Bucuresti)

2

frunzele de curry uscate le-amluat din magazinul Ki Life, p-ta Amzei, Buc

3

celelalte ingrediente se gasesc in orice hipermarket

COMENTARII (17)

Brindusa

Brindusa 1

15.12.2010, 20:34

Impart o portie tuturor. Deschideti ferestrele ca vineeeeee

Brindusa

Brindusa 1

15.12.2010, 20:36

Florian, ca sa nu ma incurc la nume, la mine toate sunt curry Multumesc.

adry88

adry88 1

09.05.2011, 15:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!