Curry Korma vegetarian

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 27 Apr 2016 | 498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura ghee (unt clarificat) sau ulei de cocos/rapita
  • 1 1/2 lingurite turmeric
  • pudra de chili (dupa gust)
  • 2 lingurite Garam Masala
  • 1 lingura seminte de cumin
  • 1 cartof mediu, curatat de coaja si taiat cuburi
  • 2 morcovi mici, feliati
  • 1/2 broccoli desfacut in buchetele
  • 1/2 conopida mica, desfacuta in buchetele
  • 40 grame mazare congelata
  • 5 ciuperci, feliate
  • 200 ml lapte de cocos
  • 40 grame caju, neprajit
  • 1 lingura fenugrec
  • 2 linguri fulgi cocos
  • 3 linguri pudra de curry
  • 1 lingura stafide Sultana
  • sare/piper
  • 2 linguri iaurt sau smantana
  • Pentru servit:
  • chutney picant/dulce de mango
  • fulgi de cocos
  • frunze de coriandru
  • chapati (reteta aici:
  • orez brun gatit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry Korma vegetarian:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga turmericul, pudra de chili, garam masala, cuminul si semintele de fenugrek. Se prajesc pana devine o pasta aromatica. 

Se adauga cartofii si se soteaza cateva minute, pana devin aurii. 

Intre timp, se adauga in vasul unui blender caju, fulgii de cocos si 1/2 cana de apa. Se amesteca pana devine omogen. Se adauga apoi laptele de cocos si pudra de curry si se amesteca din nou. 

Se adauga restul legumelor in tigaie (mai putin mazarea), impreuna cu mixul obtinut anterior si 1/2 cana de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand legumele sunt fierte si sosul s-a ingrosat.

Cu 5-10 minute inainte de a opri focul se adauga mazarea si stafidele. La final se adauga si iaurtul si se amesteca. Se decoreaza cu fulgi de cocos si frunze de coriandru.

Se serveste cu chutney, chapati si orez brun.

 

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

27.04.2016, 21:28

Xandrinne

Xandrinne 1

28.04.2016, 08:10

marcela1979

marcela1979 1

28.04.2016, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!