Cus cus cu legume

de -Licurici- in Mancaruri de post, 4 Apr 2019 | 5166 vizualizari

 

"retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 200 g cuscus;
  • 1 ardei (am folosit 1/2 rosu; 1/2 galben);
  • un dovlecel;
  • 1/2 dovlecel zucchini;
  • cateva rosii cherry;
  • 2 cepe;
  • o lingurita amestec de legume;
  • 2 linguri ulei;
  • sare roz de Himalaya;
  • piper;
  • patrunjel;
  • 400ml apa.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus cu legume:

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se caleste ceapa, tocata marunt.
Se adauga ardeiul (taiat bastonase), dovleceii (cubulete), apoi rosiile cherry (taiate in 2 sau 4).
Separat, se pune apa la fiert cu o lingurita din amestecul de legume.
Legumele se lasa pe foc in jur de 10min, acoperite cu un capac, amestecand din cand in cand. Se adauga cate o lingura de apa, sa nu se prinda de tigaie, sare si piper.
Se adauga cuscus-ul si se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se adauga apa fiarta si se amesteca 2-3 minute.
Se stinge focul si se lasa acoperit cu un capac, in jur de 10min, apoi se poate servi.
Patrunjelul se poate pune in preparat sau se pune in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu fasole boabe(de post)