Degetele de pui cu susan

de cristinne in Pui, 22 Iun 2010 | 10817 vizualizari

 

SEMINTELE DE SUSAN. ("sezam" este denumirea susanului in limba araba)contin vitaminele A, B, C, E.
Intaresc si curata organismul. Semintele de susan sunt o sursa buna de seleniu, magneziu si fosfor, avand un continut scazut de colesterol si sodiu. Se folosesc atat semintele de susan care si uleiul din seminte de susan, (o particularitate a uleiului de susan este prezenta sesaminei, o lignina cu actiune favorabila ce scade absorbtia colesterolului in intestin si inhiba partial sinteza colesterolului in ficat.) Semintele de susan contin foarte mult calciu. Printre altele, vegetarienii asa isi completeaza portia de calciu : consumand seminte de susan.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui;
  • 3 oua;
  • 5 linguri de susan;
  • 5linguri de faina neagra de grau;
  • condimente: piper, ardei uscat, curry, sare;
  • ulei pt prajit;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Degetele de pui cu susan:

Se taie pieptul de pui fasii lungi (cat mai lungi si subtirele..ale mele au iesit cam butucanoase;)) . Se bat ouale si se adauga condimentele iar separat se amesteca faina cu susanul. Se prajesc in uleiul incins: se tavalesc o data prin ou, o data prin faina cu susan. Se prajesc pe ambele parti (nu foarte mult ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati). Se scot apoi pe un servetel ca sa li se absoarba tot uleiul. Se servesc cu salata.

 

 

TIPS-URI

1

cand se prajesc degetelele cu susan, nu se tin foarte mult in ulei ci doar cat sa sa faca pieptul de pui, pt ca susanul tinde apoi sa se rumenasca si sa isi piarda din proprietati.

RETETA IN IMAGINI

Degetele  de pui cu susan-0
Degetele  de pui cu susan-1
Degetele  de pui cu susan-2
Degetele  de pui cu susan-3
Degetele  de pui cu susan-4

COMENTARII (4)

liana_geicu

liana_geicu 1

22.06.2010, 22:16

Si eu! Sunt tocmai bune cu o salata de vara cu multe legume!

Rocsi

Rocsi 1

23.06.2010, 11:43

buna tare

adry88

adry88 1

08.05.2011, 13:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12