Deliciu cu napolitana

de Julie in Prajituri, 26 Ian 2011 | 14613 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • 1 cana nuci taiate marunt,
  • 100 g stafide,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 2 foi de napolitana
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g margarina sau unt,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu napolitana:

Blat:

Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta,  faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si  margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte ,se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.

Asamblarea:

Se aseaza o foaie de napolitana,se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea dea doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie romburi.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciu cu napolitana 80791
retete culinare - Deliciu cu napolitana 80792
retete culinare - Deliciu cu napolitana 80793
retete culinare - Deliciu cu napolitana 80794

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:31

super la favorite

mirela0911 1

27.01.2011, 18:59

chiar ca e deliciu

feliciacristea46 1

09.12.2012, 20:06

cred ca merge fara blat copt, doar cu foi de napolitana !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21